Kínai húsgombóc
- 500 g darált sertéshús
- 1 csésze apróra vágott vízigesztenye
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 kanál cukor
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- csipetnyi só
- 30 tavaszi tekercs-tésztalap
Keverd el alaposan a húst, vízigesztenyét, szójaszószt, ecetet, olajat, cukrot, gyömbért, keményítőt és sót. Formázz kis hengereket a masszából és tegél egyet-egyet a benedvesített tésztalap közepére. Hajtogasd össze a lapot, majd helyezd a rizsfőző gőzölőjébe. Úgy helyezd a csomagokat a gőzölőbe, hogy maradjon köztük 1-1 centi hely (különben hajlamos az összeragadásra). 20-25 percig gőzölj egy adagot. Kedvenc mártogató szószoddal tálald.